joi, 27 septembrie 2012

Porumbul Pentru Nutritie

Porumbul este, cu siguranta, una din cele mai apreciate si cunoscute cereale, avand, de asemenea, numeroase proprietati terapeutice. Fiert sau copt, porumbul are un gust care aduce a copilarie si este foarte satios, oferind nutrienti esentiali organismului.

Datorita continutului sau de fibre, acid folic, magneziu, fosfor si vitamine, porumbul ajuta la energizarea organismului si la curatarea sangelui, fiind un excelent remediu impotriva afectiunilor cardiovasculare. Consumat simplu, fara sare sau unt, ajuta la asigurarea unei nutritii echilibrate si folositoare organismului.

vineri, 14 septembrie 2012

Urzici pentru Detoxifiere


Pe la inceputul anilor 1900, Rudolf Steiner a numit urzica "cea mai mare binefacatoare din regnul vegetal". Desi aspectul ei ne tine la distanta din cauza amintirilor dureroase din copilarie, trebuie sa trecem peste acest aspect si sa realizam ca urzica este o planta curativa.

Ce efecte are urzica asupra organismului?
- elimina starea de anemie
- remineralizeaza organismul 
- revitaminizeaza organismul
- curatarea sangelui
- cura detoxifiere
- curatarea organismului
- combate viermii intestinali
- scade temperatura
- combate diareea.

Acestea sunt doar cateva din efectele pozitive ale urzicii asupra organismului. Eu m-am convins sa o incerc. Dar tu?


miercuri, 5 septembrie 2012

Cicoare pentru Curatarea Colonului


Stiintific denumita Chihorium intybus, cicoarea este o planta originara din nordul Africii, Asia si Europa. Are flori mari, colorate in albastru deschis, si frunze mici. In zilele noastre, creste pretutindeni in lume, in special in zonele de campie cu climat temperat. 

Cicoarea este renumita si pentru ca este un bun inlocuitor al cafelei, pe langa faptul ca are o multitudine de proprietati medicinale. Proprietatile terapeutice au fost exploatate inca din antichitate, cand egiptenii o foloseau pentru curatarea colonului, detoxifierea organismului si curatarea ficatului