sâmbătă, 27 octombrie 2012

Super Remedii Pentru Indigestie


Cu totii cunoastem, sau cel putin asa cred, acea stare permanenta de disconfort creata de indigestie. Ea se manifesta prin balonare, greata, arsuri si dureri de stomac si bineinteles, acea senzatie de suprasaturatie. Eu, una, cand am indigestie, caut sa folosesc ca remedii plante naturale. Indigestia apare, de cele mai multe ori, din cauza exceselor din alimentatie. Dar contribuie si elemente precum: mancare grasa, multa cofeina, mancatul in graba si starile tensionate care influenteaza negativ psihicul.

Din toate sfaturile pe care le-am primit, in cazul meu au functionat cu adevarat menta, ardeiul iute si feniculul. Desi la inceput am fost reticenta in privinta ultimului, dupa ce l-am incercat a ajuns sa imi placa cu adevarat si gustul, si retetele in care il poti utiliza si bineinteles, efectul pozitiv impotriva indigestiei. Semintele de fenicul sunt excelente pentru a elimina balonarea, crampele de la nivelul abdomenului, elimina gazele si indigestia.


duminică, 14 octombrie 2012

Ulei de Ricin pentru Detoxifiere Ficat


Cel mai mare si cel mai diversificat organ intern din organismul uman este ficatul. Avand o asemenea importanta, indeplineste cele mai multe functii in raport cu restul organelor interne. Tot ficatul este responsabil de curatarea si detoxifierea intregului organism de deseuri metabolice si de toxine. Ficatul depoziteaza cantitati enorme de sange, vitamine si minerale. La barbati cantareste, de regula, 1.8 kg, iar la femei 1.5 kg. Inclusiv organele componente ale aparatului reproducator se afla in interdependenta cu fiactul. Este esential sa cuprindem cu mintea importanta acestui organ, singurul din corp care se regenereaza singur, si sa ii acordam atentia necesara.

Uleiul de ricin este folosit de secole intregi in scopuri terapeutice. Semintele de ricin sunt presate, la cald sau la rece, asemenea samburilor de masline, si se extrage uleiul care contine ricina, substanta cu efect curatator. In curele de detoxifiere ficat se recomanda compresele cu ulei de ricin, acesta fiind foarte eficient in curatarea de toxine. Se incalzeste o compresa, se inmoaie in ulei de ricin si apoi se aseaza in zona ficatului. Se lasa sa actioneze timp de 30 de minute, iar mai apoi se maseaza usor. 



vineri, 5 octombrie 2012

Remedii pentru Digestie Usoara


Mesele copioase favorizeaza aparitia indigestiei, a toxiinfectiilor alimentare si a starilor generale de oboseala si surmenare. Ce ne facem atunci cand aceste stari s-au instalat deja, si nu le mai putem preveni? Incercam sa le amelioram, sa ne redam buna dispozitie. Aliat in aceasta incercare ne este infuzia de menta, de papadie, de cicoare. Si sa nu uitam de ghimbir, remediu excelent impotriva tulburarilor digestive. Aceste remedii naturale au un rol esential in tratarea problemelor digestive, a afectiunilor biliare, pancreatice si intestinale, si sunt ideale pentru detoxifierea colonului.

Este esential sa realizam ca bucatele traditionale romanesti(sarmale, cozonac, piftii, mancarurile cu maioneza) nu constituie deloc o masa usoara si nici usor de digerat. Consumate in cantitati mari, ele devin un adevarat pericol pentru sistemul digestiv si deci pentru intregul organism.

Cioarea, de exemplu, este o planta cu efect deosebit de benefic asupra sistemului digestiv. Combate constipatia si ajuta digestia. La modul general, pentru astfel de afectiuni, sunt indicate infuziile din plante amare, care favorizeaza eliminarea sucului biliar.