miercuri, 14 noiembrie 2012

La Ce Ne Ajuta Lamaia


Acuma mai bine de 6000 de ani se spunea despre lamaie (despre arborele de lamaie) ca are puteri desprinse din zei. In zilele noastre, lamaia apare ca ingredient in tratamentele pentru anemie, ulcer, cardiopatii si chiar forme de cancer in faze incipiente. Lamaia se gaseste inclusiv in preparatele culinare, fiind deseori folosita la prajituri si chiar pentru a fragezi carnea rosie inainte de preparare.

Pulpa fructului este foarte bogata in minerale, aminoacizi si in vitamine, care ne imbunatatesc calitatea vietii. S-a demonstrat ca lamaia contine anumite substante care au influenta directa asupra celulelor nervoase, ajutandu-ne sa fim mai rationali si sa gandim mai limpede. De retinut este ca lamaia nu trateaza afectiuni ale sistemului nervos, ci doar imbunatateste calitatea acestora. Specialistii recomanda sucul stors din lamaie in orice cura detoxifiere, fiind un antioxidant natural de exceptie. Vedetele obisnuiesc sa consume sucul de la o jumatate de lamaie diluat intr-un pahar cu apa, indulcit cu sirop de artar si condimentat cu pulbere de ardei iute, pentru a scapa de kilogramele in plus in timp record. Merita incercat!

luni, 5 noiembrie 2012

Fibre Pentru Curatarea Colonului


O alimentatie lipsita de fibre asociata cu un stil de viata sedentar pot duce cu usurinta la o constipatie cronica. Colonul, un organ intern care masoara aproximativ 2 metri, este cel mai afectat de un astfel de comportament. Mai mult, neglijandu-ne colonul, in timp se poate instala cea mai pacatoasa boala, cancerul. Da, ai citit bine. Daca nu ai grija de colonul tau, daca nu realizezi importanta unei alimentatii sanatoase si echilibrate, cancerul de colon poate intra in drepturi. 

Daca esti adeptul medicamentatiei, aflaca aspirina reduce riscul aparitiei cancerului de colon cu 1/4.  Daca faci parte din categoria celora care cred in super remedii naturale, bun venit in lumea mea. In primul rand, trebuie sa ne gandim la curatarea colonului, ca mai apoi sa ne gandim la intretinerea unei stari de functionalitate optime. Incepe cu ce e mai important: introdu-ti fibrele in alimentatia zilnica. Fibrele te ajuta sa elimini reziduurile de pe peretii colonului si sa iti poti mentine un sistem digestiv sanatos. Altfel spus, fibrele ajuta digestia.