vineri, 5 octombrie 2012

Remedii pentru Digestie Usoara


Mesele copioase favorizeaza aparitia indigestiei, a toxiinfectiilor alimentare si a starilor generale de oboseala si surmenare. Ce ne facem atunci cand aceste stari s-au instalat deja, si nu le mai putem preveni? Incercam sa le amelioram, sa ne redam buna dispozitie. Aliat in aceasta incercare ne este infuzia de menta, de papadie, de cicoare. Si sa nu uitam de ghimbir, remediu excelent impotriva tulburarilor digestive. Aceste remedii naturale au un rol esential in tratarea problemelor digestive, a afectiunilor biliare, pancreatice si intestinale, si sunt ideale pentru detoxifierea colonului.

Este esential sa realizam ca bucatele traditionale romanesti(sarmale, cozonac, piftii, mancarurile cu maioneza) nu constituie deloc o masa usoara si nici usor de digerat. Consumate in cantitati mari, ele devin un adevarat pericol pentru sistemul digestiv si deci pentru intregul organism.

Cioarea, de exemplu, este o planta cu efect deosebit de benefic asupra sistemului digestiv. Combate constipatia si ajuta digestia. La modul general, pentru astfel de afectiuni, sunt indicate infuziile din plante amare, care favorizeaza eliminarea sucului biliar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu